Friday, April 3, 2020

Today's lesson (6 or 7th April)

3 nädala jooksul olete õpetajale näidanud, et saate varem ja ka uute internetilehtede ja keskkondade kasutamisega hästi hakkama. Sellepärast julgen teiga "katsetada" ka WriteReader keskkonda, kus saab ise raamatu koostada.

Selleks, et see õnnestuks, pane järjest tähele. Loe praegu kõik punktid lõpuni ja siis tule Task 1 juurde tagasi. Siis tee kõik punktid järjest. Ma lisan ka ekraanipilte.
Valmis? Alustame. :)

Task 1: Sul ei ole vaja teha endale kontot. Ma olen juba lisanud su nime 3ABC klassi.

Kopeeri see aadress eraldi interneti aknasse: https://app.writereader.com/

Hoia ühes aknas blogi lahti ja teises siis WriteReader lehekülg. Siis saad vahepeal blogi peale klõpsata ja järgmist sammu vaadata.




Username: kirjuta sinna oma eesnimi suure tähega. (n: Mari). Kellel on 2 nime, siis mõlemad nimed (n: Mari Violeta) ja kelle nimes on sidekriips, siis on see ka oluline. (n: Mari-Liis)

Class code: msum

Vajuta ENTER

Task 2: Nüüd oled klassiruumis, ja valuta sinisele "+" märgile



Task 3: Nüüd hakka katsetama.
* Lisa Title, pealkirjaks esialgu "My Book". Sa saad seda hiljem muuta, kui juba tead, millest su raamat täpsemalt jutustab.
* Lisa Author e. enda nimi.


* Klõpsa pildi märgile (see hall, mägi keskel)  ja nüüd näed valikut. (üleval sinisel ribal on erinevad teemad, vaata neid ka)
Soovitan ikkagi neid multikategelaste variante kasutada, siis on lihtsam lauseid moodustada, aga see on siiski sinu valik. Pilti valides klõpsa "Save"


* Mikrofonimärk võimaldab sul oma häälega lauseid öelda.
* Värvipott võimaldab eri värve kirjutamiseks kasutada.
* Jutumullimärk võimaldab tegelasele "jutumulli" lisada.
* Vaata, et ühel leheküljel poleks liiga palju teksti - siis muutub kiri liiga väikseks. Lisa siis lisaleht. Samas valgeks püüa ka mitte lehekülge jätta.


 Kui vajutad sellele "raamatu" märgile, siis ta näitab, milline su raamat hetkel on, kui vajutad "pliiatsi" märgi peale, siis saad jälle muutma hakata.

Task 4: Nüüd on aeg mõelda sisu peale ja see on väga oluline punkt!!!

Sinu loodud raamatus peab olema kasutatud võimalikult palju kestvat olevikku. Raamatu tegevus toimub PRAEGU, nüüd. What are they doing? What is he doing? What is she doing? Sa võid ka kirjutada mina-vormis olles justkui ise üks tegelastest. Lisaks võid kirjutada, millised asjad on, kus nad on, kuidas nad end tunnevad, milline ilm on, mis neil seljas on jne.

Tegin sulle kiiruga ühe näidise (leia üles ka helimängimine, et mu häält kuulda): Example Book

Task 5: Alusta nüüd oma raamatu tegemisega. Sa ei pea täna valmis jõudma! Pärast tiitellehe tegemist, vali "lehekülg +-märk keskel" ja siis tekib sul valik, milline  järgmine leht välja näeb. Proovi, katseta, sa saad kõike muuta.



Kui oled 30-40 minutit vaeva näinud, siis jäta pooleli, me jätkame järgmisel tunnil. Samas ei keela ma pikka raamatut juba täna koostamast, kui sul aega ja huvi.

 PS! Võimalus on ka enda fotosid, või internetist salvestatud fotosid kasutada.

No comments:

Post a Comment